PRP Hud­behandling

PRP står for «platelet-rich plasma» eller blodplaterikt plasma på norsk.

Det er en behandlingsmetode som bruker kroppens egne naturlige ressurser for å stimulere fornyelsen av hudceller og kollagenproduksjon.

 

PRP-hudbehandling er en trygg og effektiv måte å forbedre hudens tekstur og elastisitet på, redusere fine linjer, og gi huden et friskere utseende.

ClockCreated with Sketch.

behandlingstid

30-40 minutter.

HeartCreated with Sketch.

Restitusjontid

Ingen reell restistusjonstid

Star1Created with Sketch.

Varighet

Omtrent 6-12 måneder

Om behandlingen

Hvem passer behandlingen for?

Hudbehandling med PRP er en ideell løsning for de som ønsker å forbedre hudens tilstand og minimere synlige aldringstegn. Dette inkluderer reduksjon av fine linjer og rynker, forbedring av tørr eller solskadet hud, og adressering av andre hudbekymringer. Metoden benytter kroppens egne naturlige ressurser for å fremme cellefornyelse og kollagenproduksjon, noe som resulterer i en sunnere, mer ungdommelig hud.

 

PRP-hudbehandling er særlig effektiv mot fine linjer og rynker, dårlig hudtekstur, acne-arr og pigmentering.

 

Behandlingen passer også for de som ønsker en sikker, naturlig og ikke-kirurgisk behandling som revitaliserer huden. PRP-behandling er en god mulighet for de som søker en mer avansert behandling enn kosmetiske produkter og ønsker et mer merkbart resultat.

Målet med behandlingen

Målet med PRP (platelet-rich plasma) hudbehandling er å forbedre hudens generelle kvalitet og utseende ved å stimulere naturlige regenereringsprosesser. Spesifikt, kan behandlingen fokusere på å:

 

 1. Redusere fine linjer og rynker: PRP bidrar til å stimulere produksjonen av kollagen, et protein som gir huden sin elastisitet. Dette kan resultere i glattere hud og reduksjon av fine linjer og rynker.

 2. Forbedre hudtekstur: Behandlingen kan bidra til å jevne ut huden og forbedre dens tekstur, noe som gir en mer strålende og ungdommelig fremtoning.

 3. Behandle arr og hyperpigmentering: PRP kan også være effektivt for å minske synligheten av arr, inkludert de som skyldes akne, samt korrigere ujevn hudtone.

 4. Gjenopprette skadet hud: Dette inkluderer solskader, tørrhet, og andre former for hudskader som kan ha akkumulert over tid.

 5. Hydrering og næring: PRP inneholder vekstfaktorer som bidrar til cellefornyelse, noe som kan føre til bedre hydrering og næring av huden.

 6. Minimere porene: Behandlingen kan også hjelpe med å redusere størrelsen på store porer.

 

Ved å benytte kroppens eget blodplaterike plasma, tilbyr PRP en naturlig tilnærming til hudforbedring uten behov for kunstige fyllstoff eller kjemikalier. Dette gjør behandlingen til et populært valg for de som søker en mer naturlig måte å forbedre hudens utseende og helse på.

Spørsmål og svar

Før du gjennomgår PRP-behandling, er det viktig å vurdere følgende punkter:

 

Konsultasjon: Vi anbefaler sterkt at du planlegger en konsultasjon før behandlingen. Dette gir oss muligheten til å analysere din hudkvalitet og identifisere de mest hensiktsmessige områdene for behandling.

 

Hydrering: For å optimalisere blodplasmaet ditt, bør du sørge for å drikke rikelig med vann i dagene før behandlingen.

 

Medisiner: Unngå å ta smertestillende medisiner som Aspirin, Ibuprofen, osv., både to dager før og to dager etter behandlingen. Disse medisinene kan påvirke blodplatene og deres funksjon.

 

Antikoagulanter: Det er også viktig å unngå antikoagulerende medisiner dagen før behandlingen.

En PRP-behandling foregår som følger:

 

 1. Blod: Før behandlingen tappes det ut en liten mengde blod (15ml) fra en vene i armen.

 2. Separering av plasma: Blodet plasseres i en spesiell enhet som kalles en sentrifuge, som roterer blodet for å separere plasmaet fra de andre blod-komponentene.
  Etter sentrifugering vil blodplatene være separert fra resten av blodet – og det er denne væsken som har en gulaktig farge og kalles blodplasma (PRP). 

 3. Behandlingsplasmaet forberedes: Det separerte plasmaet berikes så med en løsning som fremmer produksjonen av blodplater og vekstfremmende stoffer.

 4. Injeksjon: Plasmaet injiseres deretter tilbake til pasientens kropp på det området som skal behandles. Injeksjonen gjøres ved hjelp av en svært tynn nål eller ved hjelp av mikroinjeksjonsteknikk.

Tiden det tar å se resultater fra PRP-behandling kan variere fra pasient til pasient.

 

Noen kan begynne å se forbedringer i hudens tekstur og reduksjon i synligheten av rynker innen en uke eller to etter behandlingen. Mens det for andre kan ta opptil 3 til 5 uker eller mer før de ser det fullstendige resultatet.

For å oppnå optimal hudkvalitet med PRP, anbefaler vi at det gjennomgås en serie på tre behandlinger med et intervall på 1 måned.

PRP-behandling er generelt sett en sikker prosedyre, og bivirkninger er sjeldne. Men som med alle medisinske behandlinger, kan det være en risiko for bivirkninger. Noen av de mest vanlige bivirkningene etter en ansiktsbehandling med PRP inkluderer:

 

 1. Blåmerker: Etter en PRP-behandling kan det forekomme tilfeller der kunder opplever blåmerker som en bivirkning. Selv om dette ikke er en vanlig reaksjon, kan det skje på grunn av individuelle faktorer og følsomhet i huden.

 2. Hovne områder: Noen ganger kan det oppstå en midlertidig hevelse på behandlingsområdet etter behandlingen.

 3. Rødhet: Noen kunder kan oppleve en midlertidig rødhet på behandlingsområdet.

 4. Smerte og ubehag: Noen kunder kan oppleve mild til moderat smerte eller ubehag i behandlingsområdet etter behandlingen.

 5. Infeksjon: Selv om det er en liten risiko, kan en infeksjon oppstå hvis ikke prosedyren utføres i henhold til strenge sanitære retningslinjer.

 

Det er viktig å merke seg at bivirkningene normalt er midlertidige og forsvinner av seg selv innen en kort periode. Hvis du opplever alvorlige bivirkninger eller bekymringer, bør du kontakte oss så snart som mulig.

Her er noen generelle retningslinjer for hva man bør unngå i tiden etter en PRP-behandling:

 

 1. Fysisk aktivitet: Det anbefales å unngå tunge fysiske aktiviteter og øvelser som kan øke blodstrømmen til ansiktet i 24-48 timer etter behandlingen.

 2. Varmt bad og sauna: Man bør unngå varme kilder som bad og sauna de første dagene etter behandlingen.

 3. Direkte sollys: Man bør unngå direkte sollys og bruke solbeskyttelse for å beskytte huden mot solskader.

 4. Kosmetiske produkter: Det anbefales å unngå å bruke kosmetiske produkter, inkludert rensemidler, tonics, serum og kremer, i 24-48 timer etter behandlingen.

 5. Røyking og alkohol: Røyking og inntak av alkohol kan begrense kroppens evne til å helbrede seg selv og bør unngås i tiden etter behandlingen.

 

Det er viktig å merke seg at disse retningslinjene kan variere avhengig av pasientens individuelle tilstand. For å sikre best mulig resultat er det derfor viktig å nøye følge anbefalingene fra din behandler.

Book din konsultasjon

Hos Fillox vil du alltid møte svært dedikerte og dyktige behandlere.

Katrine
Dyb

Katrine tok grunnutdanning i sykepleie i Bergen og har videreutdannet seg til å bli kosmetisk dermatologisk sykepleier ved Senzie Akademiklinikk i Oslo. Hos Fillox har Katrine fått grundig personlig opplæring av klinikkens profesjonelle behandlere. Hun brenner for det kosmetiske yrket og er spesielt opptatt av kvalitet, sikkerhet og å bevare kundens naturlige utseende ved å fremheve deres trekk.

 

«Jeg fokuserer på behandlinger som fremhever den beste versjonen av kunden. Med riktig behandling kan jeg skape en illusjon av at tiden står stille. Jeg er nøye, serviceinnstilt og strekker meg langt for å sikre at kundene oppnår sine mål.»  

Elina
Dzhabrailova

Elina er en ferdigutdannet allmennlege som har utvidet sin ekspertise som estetisk lege gjennom dedikert opplæring ved Amabilis Academy. Hennes lidenskap for estetisk medisin er tydelig og inspirerende.

 

«Jeg ønsker å tilpasse mine behandlinger etter kundens ønsker og behov. Mitt mål er å skape et naturlig pent estetisk resultat, som skal fremheve den naturlige skjønnheten og dermed øke selvtilliten.

 

Det viktigste for meg er at kunden skal føle seg trygg og fornøyd».

Maria
Celin Waldron

Maria er kosmetisk dermatologisk sykepleier, har lang erfaring i helsevesenet og er i dag seniorbehandler og klinikksjef hos Fillox. Maria er utdannet i estetisk medisin hos Amabilis Academy. Hun brenner for det kosmetiske yrket og er spesielt opptatt av sikkerheten rundt sine kunder, samt kvaliteten på behandlingene hun utfører. Hun har deltatt på mange kurs og konferanser og er i tillegg en Restylane-sertifisert injeksionssykepleier.

 

«Jeg brenner for et naturlig og langvarig resultat hvor huden alltid er i fokus. Behandlingene jeg utfører er tilpasset hver enkelt kunde, og dine ønsker er veldig viktig for meg».

Cecilie
Mikkelsen

Vår seniorbehandler Cecilie er utdannet sykepleier med videreutdanning som Helsesykepleier. I tillegg har hun også utdannet seg innen injeksjonssykepleie hos Amabilis, samt kosmetisk dermatologisk sykepleie på Senzie.

 

Cecilie har lang arbeidserfaring og har de siste 5 årene jobbet innen estetisk medisin.

 

«Det handler om å fremheve dine naturlige trekk og gjøre deg til en forfinet utgave av deg selv basert på volumtap, hudaldring og dine ønsker.»

Cristina
Parrado
Estudillo

Cristina er utdannet sykepleier med lidenskap for skjønnhet og estetisk medisin. Hun fullførte videreutdannelsen i kosmetisk sykepleie ved Amabilis Academy, der hun fikk gjennomgående instruksjon i injeksjonsteknikk- og behandling. 

 

Hos Fillox fikk Cristina personlig opplæring av klinikkens profesjonelle behandlere. 

 

«Det viktigste for meg er at kundene mine føler seg trygge på at deres behov blir møtt, og at deres naturlige skjønnhet fremheves. Å se mine fornøyde kunder smile er en av de største gledene jeg har både profesjonelt og personlig». 

Nilo
Niloufar
Jeprem

Nilo er utdannet sykepleier som har videreutdannet seg innenfor estetisk medisin hos Amabilis Academy hvor hun har gjennomført alle trinn innenfor estetiske behandlinger.

 

Nilo har også gjennomgått Fillox sitt eget opplæringsprogram med one-on-one trening innen alle typer injeksjonsbehandlinger.

 

«Jeg har alltid hatt et brennende ønske om å jobbe innen estetisk medisin. Din naturlige skjønnhet står alltid i fokus hos meg, og du vil føle deg trygg og ivaretatt».

TOM
HAUGLAND

Dr. Tom Haugland er utdannet lege i Oslo og er daglig leder i FILLOX-kjeden.

 

Tom sitt spesialfelt er ansiktskonturering samt nese- og hake-korreksjoner med hyaluronsyrefillere og trådløft.

Vilde
Adriana Nistad
Hansen

Vilde er seniorbehandler hos Fillox og er en offentlig godkjent sykepleier med lang erfaring i helsevesenet. Hun har videreutdannet seg som estetisk injeksjonssykepleier ved Amabilis Academy.

 

«Jeg ser hele deg og tilpasser behandlingen etter dine behov, utgangspunkt og ønsker. Som behandler ønsker jeg at du blir fornøyd, føler deg trygg og ivaretatt. Min visjon er at kunden opplever velvære og økt selvtillit ved å skape et naturlig og estetisk pent resultat som fremhever kundens naturlige trekk og skjønnhet».

Connie
Undem

Connie har studert sykepleien på VID i Oslo. Hun har god erfaring fra Sykehus da hun har jobbet på både Ortopedisk kirurgisk post og Coronapost. Videre har hun studert på Senzie Akademiet der hun ble utdannet som Dermatologisk Kosmetisk Sykepleier. Hun har også tatt injeksjonskurs hos Amabilis.

 

«Jeg brenner for god hudhelse der jeg vektlegger naturlig skjønnhet og tilpasser hudbehandlingen etter kundens behov og ønsker. Jeg fokuserer på naturlig resultat og ønsker at kunden skal føle seg som den beste versjonen av seg selv».

Ketil
Olsholt

Ketil er utdannet Øre-Nese-Hals lege i Oslo og har jobbet innen dette feltet i over 20 år. Han har også erfaring fra blant annet plastisk kirurgi på sykehus. Han er dessuten videreutdannet innen estetisk medisin på Amabilis Academy hvor han nå også er instruktør.


«Etter mange år i det offentlige helsevesenet med fokus på funksjon og sykdom, har jeg villet forfølge og perfeksjonere min lidenskap og kreativitet for å forbedre og fremheve symmetri, proporsjoner, -ja estetikken som er i oss alle, -ikke bare i ansiktet, men også alle andre deler av kroppen. Jeg vil selvsagt alltid dra veksler på min lange medisinske erfaring i de vurderinger jeg gjør både når det gjelder estetiske- og medisinske behandlinger».

Blanca
Moreno
Borrero

Blanca er utdannet sykepleier, har lang erfaring i helsevesenet og er i dag seniorbehandler hos Fillox. Blanca er utdannet i estetisk medisin fra Amabilis Academy, hvor hun har gjennomført alle tilgjengelige kurs på avansert nivå. I tillegg har hun over 100 timer personlig undervisning i avanserte injeksjonsbehandlinger og injeksjonsteknikker med Dr. Bjerkan fra Amabilis Academy.

 

«Jeg trives svært godt med å få frem kundens indre skjønnhet, og få kundene til å føle seg vel. Jeg liker også å ta meg god tid til kundene mine».