Lumecca

Lumecca er den kraftigste behandlingen som benytter intens pulserende lys (IPL) for å forbedre hudens utseende.

 

Denne behandlingen er spesielt effektiv for å redusere synlige tegn på solskader, hyperpigmentering, rosacea, og sprengte blodkar, og gir synlige resultater etter kun én behandling.

ClockCreated with Sketch.

behandlingstid

Ca. 25 minutter.

HeartCreated with Sketch.

Restitusjontid

Ingen reell restistusjonstid

Star1Created with Sketch.

Varighet

12 - 24 mnd.

Om behandlingen

Hva er Lumecca?

Lumecca-behandling er et populært valg for de som ønsker å forbedre hudens utseende uten å ty til mer invasive prosedyrer. Lumecca bruker en avansert form for IPL-teknologi som sender ut kraftige lysimpulser inn i huden. Disse lysimpulsene absorberes av pigment og blodkar, som deretter brytes ned og fjernes av kroppens naturlige prosesser.

 

De aller fleste pasienter ser forbedringer i hudens utseende etter bare én behandling, selv om flere behandlinger kan være nødvendig for å oppnå optimale resultater. Hudtonen blir jevnere, og misfargede områder blir lysere.

 

Lumecca er en rask behandling som har minimal nedetid, noe som betyr at pasientene kan gå tilbake til sine daglige aktiviteter kort tid etterpå. Den er også kjent for å være mer effektiv og komfortabel enn tradisjonelle IPL-behandlinger.

Hvilke områder kan Lumecca brukes på?

Lumecca kan brukes på alle områder av kroppen, men de vanligste behandlingsområdene er steder som regelmessig utsettes for solen, inkludert ansikt, nakke, dekolletage, ben, hender og armer.

Lumecca forbedrer følgende hudtilstander:

 Aldersflekker (røde/brune pigmenteringer)

Edderkoppårer

Rosacea/rødhet

Fregner

Solskade

Andre ujevnheter

I tillegg kan Lumecca brukes til skin-rejuvenation (hudforbedring for et yngre utseende)

Spørsmål og svar

Lumecca-behandling utføres ved bruk av intensiv pulserende lys (IPL) og følger en standard prosedyre for å sikre sikkerhet og effektivitet. Under behandlingen vil det oppstå sterke lysglimt og en følelse som føles som et knips fra et strikk.

 

Behandlingen:

  1. Rengjøring av hud: Huden blir rengjort grundig for å fjerne sminke, olje og andre urenheter.

  2. Påføring av gel: En kjølende gel påføres på behandlingsområdet for å beskytte huden og forbedre lysledningen.

  3. Bruk av beskyttelsesbriller: Pasienten vil få beskyttelsesbriller for å beskytte øynene mot de intense lysglimtene.

  4. Lysbehandling: Hudspesialisten bruker et håndholdt IPL-apparat som sender pulserende lys til huden. Lyset absorberes av pigmentet i huden og blodkarene, som deretter brytes ned og fjernes gjennom kroppens naturlige prosesser.

Antall Lumecca-behandlinger du trenger avhenger av flere faktorer, inkludert hudtype, alvorlighetsgraden av hudtilstanden, og dine spesifikke mål. Din behandler vil kunne forespeile et mer nøyaktig behandlingsbeløp for akkurat deg, men her er noen generelle retningslinjer:

 

Typisk behandlingsforløp:

Milde hudproblemer: For milde til moderate problemer som lette pigmentflekker eller mindre sprengte blodkar, kan 1-2 behandlinger være tilstrekkelig.

 

Moderat til alvorlige hudproblemer: For mer uttalte problemer som betydelige solskader, dypere pigmentering eller omfattende sprengte blodkar, kan 3-4 behandlinger være nødvendig.

 

Vedlikeholdsbehandlinger: Etter den innledende serien av behandlinger, kan vedlikeholdsbehandlinger være anbefalt en gang i året, eller etter behov, for å opprettholde resultatene.

 

Behandlingsintervall

Intervall mellom behandlinger: Vanligvis utføres behandlingene med 4-6 ukers mellomrom for å gi huden tid til å regenerere og for å se hvordan den responderer på behandlingen.

Mild til moderat ubehag: De fleste pasienter beskriver følelsen under behandlingen som mild til moderat ubehag, ofte sammenlignet med å få et gummistrikk smelt mot huden. Det kan også føles som en varm eller prikkende sensasjon.

 

Kjølende gel: En kjølende gel påføres huden før behandlingen for å redusere ubehag og beskytte huden. Dette hjelper også med å lede lyset bedre inn i huden.

 

Smerteterskel: Smerteterskelen varierer mellom individer, så noen kan oppleve mer ubehag enn andre. Behandlingsområder med tynnere hud eller mer følsom hud kan også være mer følsomme.

 

I noen tilfeller kan bedøvelseskrem påføres på behandlingsområdet før behandlingen for å redusere ubehag. Dette er vanligvis ikke nødvendig, men kan være et alternativ for de med lav smerteterskel.

Etter bare én behandling ser man betydelig forbedringer i hudfarge og klarhet.

 

Pigmenterte flekker kan bli mørkere i løpet av de neste 24-48 timene, men vil flasse av i uken etterpå.


Huden vil fortsette å se yngre og mer strålende ut over tid, med mest synlige resultater etter 1-2 uker.

Det anbefales å unngå direkte sollys og bruk av solarium i ca. en måned før behandlingen. Hudpleieprodukter som inneholder retinol eller andre irriterende ingredienser bør også unngås i noen dager før behandlingen.

 

Det er viktig å unngå direkte sollys og bruke solkrem med høy SPF for å beskytte huden mot UV-stråler. Din behandler vil gi deg råd om hvordan du skal ta vare på huden din etter behandlingen. 

 

Etter behandlingen kan huden føles varm og være litt rød, som en mild solbrenthet. Dette ubehaget er vanligvis midlertidig og kan lindres med kjølende kompresser eller beroligende kremer.

De fleste pasienter opplever ikke bivirkninger, men
rett etter behandlingen kan man hovne opp, bli rød og lett få blåmerker. Noen kan oppleve komplikasjoner i form av brannsår og blemmer. Det er ekstra viktig å bruke solkrem etter behandlingen da huden er mer utsatt for UV-lys enn vanlig.

 

I svært sjeldne tilfeller kan også noen allergiske reaksjoner oppstå. Husk i såfall at Fillox har en akutt hjelpelinje, hvor du vil nå en lege som kan vurdere deg 24 timer i døgnet, alle dager.

Book din konsultasjon

Hos Fillox vil du alltid møte svært dedikerte og dyktige behandlere.

Amalie
Bjørnset
Dreyer

Amalie er utdannet sykepleier ved Lovisenberg diakonale høgskole, med omfattende erfaring i helsevesenet. Hun har også gjennomgått spesialisert opplæring innen kosmetisk sykepleie ved Senzie Akademiet i Oslo samt Fillox sitt eget opplæringsprogram.

 

«Jeg brenner for et naturlig resultat, og mine behandlinger er basert på solid kunnskap, kvalitet og profesjonalitet. Jeg er opptatt av estetisk medisin og ønsker at mine kunder føler seg trygge, hørt og ivaretatt. Kundetilfredshet er min høyeste prioritet – jeg er fornøyd når du er fornøyd.»

Surena
Mehmoudy-
Amini

Surena er en sykepleier utdannet ved Sør-Øst universitet med omfattende erfaring innen helsevesenet. Hun har også videreutdannet seg innen estetisk medisin ved Amabilis Academy.

 

«Som en kosmetisk sykepleier, er jeg drevet av min lidenskap for å fremheve naturlig skjønnhet og selvtillit gjennom estetiske behandlinger. Jeg har høy estetisk sans og godt øye for detaljer. Min interesse strekker seg fra avanserte injeksjonsmetoder til innovative hudpleiebehandlinger, og jeg er stadig oppdatert på de nyeste teknikkene og produktene for å kunne tilby mine kunder de beste resultatene».

Katrine
Dyb

Katrine tok grunnutdanning i sykepleie i Bergen og har videreutdannet seg til å bli kosmetisk dermatologisk sykepleier ved Senzie Akademiklinikk i Oslo. Hos Fillox har Katrine fått grundig personlig opplæring av klinikkens profesjonelle behandlere. Hun brenner for det kosmetiske yrket og er spesielt opptatt av kvalitet, sikkerhet og å bevare kundens naturlige utseende ved å fremheve deres trekk.

 

«Jeg fokuserer på behandlinger som fremhever den beste versjonen av kunden. Med riktig behandling kan jeg skape en illusjon av at tiden står stille. Jeg er nøye, serviceinnstilt og strekker meg langt for å sikre at kundene oppnår sine mål.»  

Elina
Dzhabrailova

Elina er en ferdigutdannet allmennlege som har utvidet sin ekspertise som estetisk lege gjennom dedikert opplæring ved Amabilis Academy. Hennes lidenskap for estetisk medisin er tydelig og inspirerende.

 

«Jeg ønsker å tilpasse mine behandlinger etter kundens ønsker og behov. Mitt mål er å skape et naturlig pent estetisk resultat, som skal fremheve den naturlige skjønnheten og dermed øke selvtilliten.

 

Det viktigste for meg er at kunden skal føle seg trygg og fornøyd».

Maria
Celin Waldron

Maria er kosmetisk dermatologisk sykepleier, har lang erfaring i helsevesenet og er i dag seniorbehandler og klinikksjef hos Fillox. Maria er utdannet i estetisk medisin hos Amabilis Academy. Hun brenner for det kosmetiske yrket og er spesielt opptatt av sikkerheten rundt sine kunder, samt kvaliteten på behandlingene hun utfører. Hun har deltatt på mange kurs og konferanser og er i tillegg en Restylane-sertifisert injeksionssykepleier.

 

«Jeg brenner for et naturlig og langvarig resultat hvor huden alltid er i fokus. Behandlingene jeg utfører er tilpasset hver enkelt kunde, og dine ønsker er veldig viktig for meg».

Cecilie
Mikkelsen

Vår seniorbehandler Cecilie er utdannet sykepleier med videreutdanning som Helsesykepleier. I tillegg har hun også utdannet seg innen injeksjonssykepleie hos Amabilis, samt kosmetisk dermatologisk sykepleie på Senzie.

 

Cecilie har lang arbeidserfaring og har de siste 5 årene jobbet innen estetisk medisin.

 

«Det handler om å fremheve dine naturlige trekk og gjøre deg til en forfinet utgave av deg selv basert på volumtap, hudaldring og dine ønsker.»

Cristina
Parrado
Estudillo

Cristina er utdannet sykepleier med lidenskap for skjønnhet og estetisk medisin. Hun fullførte videreutdannelsen i kosmetisk sykepleie ved Amabilis Academy, der hun fikk gjennomgående instruksjon i injeksjonsteknikk- og behandling. 

 

Hos Fillox fikk Cristina personlig opplæring av klinikkens profesjonelle behandlere. 

 

«Det viktigste for meg er at kundene mine føler seg trygge på at deres behov blir møtt, og at deres naturlige skjønnhet fremheves. Å se mine fornøyde kunder smile er en av de største gledene jeg har både profesjonelt og personlig». 

Nilo
Niloufar
Jeprem

Nilo er utdannet sykepleier som har videreutdannet seg innenfor estetisk medisin hos Amabilis Academy hvor hun har gjennomført alle trinn innenfor estetiske behandlinger.

 

Nilo har også gjennomgått Fillox sitt eget opplæringsprogram med one-on-one trening innen alle typer injeksjonsbehandlinger.

 

«Jeg har alltid hatt et brennende ønske om å jobbe innen estetisk medisin. Din naturlige skjønnhet står alltid i fokus hos meg, og du vil føle deg trygg og ivaretatt».

TOM
HAUGLAND

Dr. Tom Haugland er utdannet lege i Oslo og er daglig leder i FILLOX-kjeden.

 

Tom sitt spesialfelt er ansiktskonturering samt nese- og hake-korreksjoner med hyaluronsyrefillere og trådløft.

Vilde
Adriana Nistad
Hansen

Vilde er seniorbehandler hos Fillox og er en offentlig godkjent sykepleier med lang erfaring i helsevesenet. Hun har videreutdannet seg som estetisk injeksjonssykepleier ved Amabilis Academy.

 

«Jeg ser hele deg og tilpasser behandlingen etter dine behov, utgangspunkt og ønsker. Som behandler ønsker jeg at du blir fornøyd, føler deg trygg og ivaretatt. Min visjon er at kunden opplever velvære og økt selvtillit ved å skape et naturlig og estetisk pent resultat som fremhever kundens naturlige trekk og skjønnhet».

Connie
Undem

Connie har studert sykepleien på VID i Oslo. Hun har god erfaring fra Sykehus da hun har jobbet på både Ortopedisk kirurgisk post og Coronapost. Videre har hun studert på Senzie Akademiet der hun ble utdannet som Dermatologisk Kosmetisk Sykepleier. Hun har også tatt injeksjonskurs hos Amabilis.

 

«Jeg brenner for god hudhelse der jeg vektlegger naturlig skjønnhet og tilpasser hudbehandlingen etter kundens behov og ønsker. Jeg fokuserer på naturlig resultat og ønsker at kunden skal føle seg som den beste versjonen av seg selv».

Ketil
Olsholt

Ketil er utdannet Øre-Nese-Hals lege i Oslo og har jobbet innen dette feltet i over 20 år. Han har også erfaring fra blant annet plastisk kirurgi på sykehus. Han er dessuten videreutdannet innen estetisk medisin på Amabilis Academy hvor han nå også er instruktør.


«Etter mange år i det offentlige helsevesenet med fokus på funksjon og sykdom, har jeg villet forfølge og perfeksjonere min lidenskap og kreativitet for å forbedre og fremheve symmetri, proporsjoner, -ja estetikken som er i oss alle, -ikke bare i ansiktet, men også alle andre deler av kroppen. Jeg vil selvsagt alltid dra veksler på min lange medisinske erfaring i de vurderinger jeg gjør både når det gjelder estetiske- og medisinske behandlinger».

Blanca
Moreno
Borrero

Blanca er utdannet sykepleier, har lang erfaring i helsevesenet og er i dag seniorbehandler hos Fillox. Blanca er utdannet i estetisk medisin fra Amabilis Academy, hvor hun har gjennomført alle tilgjengelige kurs på avansert nivå. I tillegg har hun over 100 timer personlig undervisning i avanserte injeksjonsbehandlinger og injeksjonsteknikker med Dr. Bjerkan fra Amabilis Academy.

 

«Jeg trives svært godt med å få frem kundens indre skjønnhet, og få kundene til å føle seg vel. Jeg liker også å ta meg god tid til kundene mine».